logo-de-notenboom

Bredeweg 239 A2

6043 GA Roermond

0475-227722

Bij spoed toets 1

Wilsverklaring

Wilsverklaring Roermond huisarts Notenboom

Wilsverklaring

WILSVERKLARING EN BEHANDELWENSENFORMULIER

 

GA IN GESPREK over uw wensen rondom het levenseinde

De gezondheidszorg biedt steeds meer technische mogelijkheden; mensen kunnen tot op hoge leeftijd vaak ingrijpende en belastende behandelingen ondergaan. Ouderen hebben vaak geen wilsverklaring opgesteld waarin zij hun wensen ten aanzien van medische behandelingen kenbaar hebben gemaakt. Indien uw gezondheid plotseling verslechtert, kan dit uw partner of familie in een moeilijke situatie brengen.
.
Zowel artsen, patiënten, en hun familieleden worstelen in de praktijk regelmatig met de vraag wat zinvol en/of gewenst is. Veel patiëntenorganisaties en ook de KNMG pleiten sinds 2012 om tijdig met de huisarts te overleggen over het levenseinde. In de praktijk wordt dit gesprek echter vaak lange tijd uitgesteld of niet gevoerd. Het ontbreekt patiënten vaak aan concrete punten waarover afspraken gemaakt zouden kunnen worden. We willen u hierin tegemoet komen door middel van onderstaande informatie en websites:

 

Een wilsverklaring is bijvoorbeeld een behandelverbod of een euthanasieverklaring.
 
Een behandelverbod biedt duidelijkheid over medische behandelingen die u in een bepaalde situatie wel of niet meer wilt ondergaan. Een behandelverbod is, in tegenstelling tot een euthanasieverklaring, voor uw arts altijd bindend. Ook als u dementerend bent of in coma ligt. Ook een niet-reanimeren verklaring is een behandelverbod. Artsen en (ambulance) verpleegkundigen zijn in principe volgens wet WGBO verplicht deze verklaring te volgen. U kunt een niet-reanimeer penning kopen bij NVVE. Thuisarts informatie over wilsverklaring
.
De euthanasieverklaring moet u hoofdzakelijk zien als een hulpmiddel om het gesprek over euthanasie met uw arts te ondersteunen. De verklaring is nooit bindend voor uw arts; uw arts is dus nooit verplicht de verklaring te volgen. Voor een toekomstige wens, zeker in geval van wilsonbekwaamheid, heeft een euthanasieverklaring een beperkte waarde. Het is een vaak gehoorde misvatting dat een eenmaal opgestelde verklaring garantie biedt voor euthanasie als u een gevorderde dementie heeft ontwikkeld.
 
Wils- en euthanasieverklaring

SAMENSTELLING WILSVERKLARING

Iedereen kan een wilsverklaring naar wens samenstellen. Zo’n tekst kan handgeschreven, getypt of gedrukt zijn. Er moet een aantal persoonsgegevens worden opgenomen zodat het duidelijk is van wie de verklaring is.

Vermeld daarom uw achternaam, voornamen (voluit), geboortedatum en geboorteplaats en aan het eind van het document de datum en handtekening. Het is belangrijk dat u uw wilsverklaringen en wensen na het invullen met uw huisarts bespreekt, zodat hij/zij weet wat u zou willen. U weet dan ook of uw arts bereid is uw wensen te respecteren.

U kunt uw wilsverklaringen altijd wijzigen, maar u moet dan wel iedereen die weet van uw wens of die een (oude) schriftelijke wilsverklaring van u heeft, op de hoogte brengen en eventueel een nieuwe verklaring opstellen.

U hoeft geen notaris in te schakelen. Het enige wat een notaris kan toevoegen, is de bevestiging dat de handtekening onder uw verklaring echt uw handtekening is. Als u uw verklaring zelf aan uw arts geeft, hoeft uw arts niet te twijfelen aan de echtheid van de handtekening. U kunt kosteloos een wilsverklaring samenstellen.

Link behandelwensenformulier:

Behandelwensenformulier

 

Nuttige websites:

www.wilsverklaring.info

www.deeinder.nl

www.nvve.nl

www.knmg.nl/spreken-over-levenseinde

https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/brochures/2015/12/17/handreiking-schriftelijk-euthanasieverzoek-publieksversie/handreik-schriftelijk-euthanasieverzoek-burger.pdf

www.afscheidswijzer.nl

 

We nodigen u uit om bij vragen over levenseinde een dubbele afspraak (30 minuten) te maken op het spreekuur.

Translate »

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Voorletters
Achternaam
Geboortedatum
Email *
Telefoonnummer
Apotheek
Laten Bezorgen?
Medicijnen
Opmerkingen
Call Now Button Ga naar de inhoud